Kunderne siger

Freddy Holdensen ved Hovborg er særdeles godt tilfreds med, at han fik etableret jordvarme i sit nye hus.

Det nye stuehus ligger flot højt i landskabet, tilpas tilbagetrukket fra Baldersbækvej ved Hovborg. Huset er et såkaldt bjælkehus af mærket Douglas DK. Det vil sige bygget af Douglas grantræ fra Danmark Udbygningerne er smagfuldt opført i samme byggestil. Huset er på 180m2 plus hems og med tilhørende udbygninger på i alt 150m2 (garage og glasværksted).

Det nye jordvarmeanlæg er udlagt med jordslanger i de omgivende 25 hektar omkring huset og forsyner nu både hus og udbygninger med energi.

- Da Birgit og jeg for godt 2 år siden skulle bygge nyt hus i stedet for vores gamle landbrugsejendom, ønskede vi et hus, der falder godt ind i naturen, udtaler Freddy Holdensen. Huset er bygget af naturens egne materialer, hvorfor energiforsyningen ligeledes skulle være så naturlig som mulig. Derudover ønskede vi en energikilde, som er driftsikker og miljøvenlig.

 

De tog kontakt til Augustin Smede og VVS for, at få råd og vejledningfreddy_hus
- Det stod ret hurtigt klart for os, at jordvarme var den rigtige energikilde for os.
- Det er billig i drift, da du henter 2/3 af dit energibehov direkte fra jorden, samtidig med at anlægget ikke støjer eller forurener, konkluderer Freddy Holdensen.

 

Valget af leverandør faldt på Augustin Smede og VVS
- Vi tog tilbud hjem fra 2 leverandører på jordvarme. Vi valgte Augustin Smede og VVS som leverandør, på grund af den gode rådgivning vi fik omkring beslutningen og fordi de var konkurrencedygtige på prisen, fastslår Freddy Holdensen.
Augustin Smede og VVS er etableret i 1998 og løser alle opgaver inden for smede og VVS arbejde. P.t. er der 6 ansatte, hvor især opgaver indenfor energiforsyning til kunderne fylder mere og mere.

 

freddy_anlaeg

- Vi mærker tydeligt den øgede efterspørgsel på "nye" energiformer og produkter, udtaler indehaveren. Især indenfor jord og solvarme mærker vi stigende efterspørgsel. Vi sørger derfor hele tiden for, at være opdateret med viden på disse produkter, så vi kan tilbyde kunderne bedst mulig rådgivning før, under og efter etablering af disse anlæg, konkluderer Rune.

Freddy Holdensen er godt tilfreds med sit nye jordvarmeanlæg

 

 

 

Augustin Smede og VVS hjælper
med stor besparelse på varmeregningen

VarmetingPå Sandersvig Camping har Augustin Smede og VVS udskiftet oliefyret med fem store varmepumper, der skærer 130.000 kr. af varmeregningen.

I det 800 kvm. store tropebadeland på Sandersvig Camping nord for Haderslev er lufttemperaturen altid 31 grader, mens vandet er behagelige 28 grader varmt, og det hele varmes op af ... luft. Det sker ved hjælp af fem store luft-til-vand varmepumper, der omdanner den energi, som er i luften omkring os, til varmt vand i radiatorer og vandhaner på hele campingpladsen.

Enorme besparelser
De fem varmepumper er fra Vølund Varmeteknik og installeret af Augustin Smede og VVS i Hovborg, som siden 1998 har forhandlet Vølund-varmepumper. Firmaets medarbejdere er uddannede energihåndværkere med speciale i CO2-nedsættelser og kontante besparelser for kunderne.

- Nu har anlægget kørt et års tid, og vi kan se, at vi sparer omkring 130.000 kr. om året i forhold til tiden med oliefyr. Det er cirka halv pris, fortæller Johannes Holst, ejer af Sandersvig Camping.

Investeringen i de fem varmepumper og en 3.000 l buffertank til at akkumulere det varme vand i har kostet i omegnen af 500.000 kr. De penge er tjent hjem i løbet af fire-fem år, og med en forventet levetid på anlægget på mindst tyve år er det en ganske fornuftig investering, mener campingpladsejeren.

Løber aldrig tør
Varmepumperne står diskret gemt af vejen på taget af campingpladsens administrationsbygning. Her suger de luft ind og omdanner luftens kalorier til varmt vand. Princippet er det samme som i køleskab - blot omvendt. Ud over at varmepumperne aldrig risikerer at løbe tør – i modsætning til en olietank – har de yderligere den fordel, at de ikke udleder CO2.

- Det passer sig selv. Alt er automatisk, og varmepumperne sørger selv for at producere den energi, der er brug for, både til tropebadelandet og pladsens fire servicebygninger med familierum, køkkener, toiletter og badefaciliteter, forklarer Rune Augustin fra Augustin Smede og VVS. Han suppleres af campingpladsejeren:

- God service og faciliteter af høj standard til en fornuftig pris er altafgørende for at drive en plads med tilfredse gæster. Og vi kan jo se, at smilene er store her, slutter Johannes Holst - ligeledes med et lille smil om læberne.

 

Varmeting2Fem 20 kW luft-til-vand Vølund varmepumper har halveret varmeregningen hos Sandersvig Camping.

Her ses Rune Augustin (t.v.) fra
Augustin Smede og VVS sammen med campingpladsejer Johannes Holst.

 

 

 

 

 

 

Renovering af stuehus
Vi har gennem mange år benyttet Augustin Smede og VVS. Så vi var ikke i tvivl, da vi skulle renovere vores stuehus med køkken, bad og gulvvarme. De er dygtige og kommer til tiden. Det bedste ved det er, at når der er noget der står for udskiftning, så ved de lige hvad der skal bruges og det bliver udført hurtigt og korrekt. Det samme gælder for resten af vores ejendomme som de også servicerer.

Bjarne Eriksen

 

Nyt fyr + nye rør i gulvet
Super flot arbejde. Områdets absolut bedste håndværker. Ikke noget at komme efter.

Kirsten Kyneb